Tuesday, February 17, 2009

ELECTION- ELECTION- SMALL and BIG

Alamak Bukit.....tentu tinggi tapi gunung lagi tinggi,
BUKIT GANTANG (PERAK) BUKIT SELAMBAU (KEDAH) BUKIT LANJAN (SELANGOR)

Tu dia PR...dulu dalam pilehanraya umum PR dapat tawan 3 bukit tu,PAS dan PKR,sekarang dah mengelabah pula sebab wakil tu meninggal dan letak jawatan.

BN nampak gayanya ada peluang atas ruang yang terbuka itu.
Mari kita sama-sama renungkan,


BUKIT SELAMBAU (KEDAH) DUN.

DUN yang dimiliki oleh MIC dari BN tapi tewas kepada calon bebas dalam PRU 12,
pengundi Bukit Selambau menolak BN bukan kerana calon,tapi meluat dengan kerenah dan kepemimpinan teraju BN pada ketika itu.Calon bebas yang entah apa-apa pun boleh menang,kenapa?...

Sebabnya kerana BN terlalu angkuh dan yakin serta tidak memahami selera pengundi dan gagal menyelesaikan isu isu tempatan yang terlalu lama tertunggak.Terlalu banyak mainan politik yang retorik menyebabkan pengundi Bukit Selambau muak dengan sikap BN.

PILEHANRAYA KECIL ini BN boleh menang jika beberapa perkara dapat diselesaikan dengan sempurna untuk rakyat dan pengundi BUKIT SELAMBAU, antaranya :-

* CALON ANAK TEMPATAN YANG TELAH BERKHIDMAT DALAM PARTI DAN MASYARAKAT DISINI.
* CALON DARI PEMIMPIN YANG LOW PROFILE YANG BOLEH "HEMOI" DENGAN SEGENAP LAPISAN MASYARAKAT.
* BN MEMAHAMI DAN MENYELESAIKAN MASAALAH RAKYAT DISINI DENGAN SEGERA SERTA TAHU MENGAMBILHATI PENGUNDI DENGAN MOOD PENGUNDI PADA MASA INI.
* CALON YANG TERPILIH OLEH BN BENAR-BENAR DISUKAI OLEH PENGUNDI DAN ADA JASA YANG TELAH DIBAKTIKAN.
* JANGAN DATANGKAN PEMIMPIN BN YANG NAK RETIRED BERJUMPA PENGUNDI KERANA MOOD PENGUNDI YANG KETARA MELUAT MEMUNGKINKAN MEREKA SEKALI LAGI BERPALING ARAH.