Saturday, May 23, 2009

Masihkah kau ingat?....

Masihkah kau ingat?...
Sejarah 13 mei.......siapa DAP?...
Siapa UMNO?...

Masihkah kau ingat?...
Siapa yang memulakan sengketa?...
Kenapa dan mengapa?...

Masihkah kau ingat?...
Sejak bila malaysia merdeka?...
Siapakah Tuan,siapakah Raja?...

Masihkah kau ingat?...
Umno yang perintah Negara,
Melayu dah banyak berjaya,,,

Masihkah kau ingat?...
Mengapa AnWar dipecat?...
Kerana UMNO beliau diangkat...

Masihkah kau ingat?...
Ketika UMNO kuat dan hebat...
Apa anWar telah buat?...

Masihkah kau ingat?...
Apa sebabnya tertubuh PKR?...
Kononnya untuk rakyat...?...

Masihkah kau ingat?...
Dulu negara aman dan makmur,
Sekarang ini dah jadi kelam kabut...

Masihkah kau ingat?...
Dulu rakyat semua kuat,
Sekarang macam tak sehat?...

Masihkah kau ingat?...
Politik melayu dulu hebat...
Sekarang cukup kelat...

Masihkah kau ingat?...
Kerana tamakkan kuasa...
Melayu berpecahbelah...

Masihkah kau ingat?...
PAS dulu Islam...
Sekarang di sodom sekular...

Masihkah kau ingat?...
Dap dulu tak kuat...
Kerana anWar depa mula tunjuk hebat...

Masihkah kau ingat?...
UMNO/PAS bersatu,
Cina DAP tak angkat muka kat melayu...

Masihkah kau ingat?......
Macam-macam perkara yang DAP buat...
Sampai bila Melayu tak mau berpakat...
Tak kan nak bagi DAP perintah bulat-bulat.
Tak payah nak bela nizar,
Kalau dia MB hanya sekadar alat,
Restui YAB Dato Dr.Zambry ,
Melayu semua kena ingat,
Bagi melayu saja yang perintah dgn kuat........

Semua ini sekadar nak peringat......

Thursday, May 21, 2009

UMNO JERAI: masa untuk bertindak....


Apabila melewati jalan-jalan dikaki gunung Jerai bermula dari gurun sampai ke yan,ketanjong jaga terus ke singkir dan menyusuri merbok,tupah ke lembah bujang sampai ke semeling,ke bedong dan terus kembali ke gurun,terasa macam ada sesuatu yang tidak sempurna,Jalannya memang cantik,kira baik lah,apa yang tak sempurna?..........

Gunung Jerai indah mengawan,dari atas dapat melihat kehijauan sawah padi pada musim ini dan terhampar kekuningan bila waktu musim menuai. Cantik Panoramanya pagi dan petang.
Buakan nak cerita pasal gunung Jerai,tapi terasa nak sentuh sikit pasai UMNO Jerai.

YB Dato Jamil Khir (senator) adalah dari kawasan Jerai,kini beliau menjawat Jawatan sebagai KETUA PENERANGAN UMNO KEDAH.

Difahamkan beliau telah diamanahkan untuk memulihkan kembali prestasi UMNO di kedah,
Jerai yang dulunya diwakili oleh Ahli parlimen UMNO/BN telah tewas kepada PAS pada PRU12
maka Jerai sudah semestinya menjadi permulaan.

Kekalahan calon BN di Jerai bukan kerana rakyat menolak UMNO,banyak faktor yang menyebabkan kekalahan tersebut,antaranya iklim politik pada ketika itu serta faktor kaum.

Keunikan Jerai,UMNO menjadi pilihan rakyat cuma perlu ada pembaharuan dalam melaksanakan proses untuk memenuhi keperluan rakyat,DUN Gurun diwakili oleh MCA/BN menang,tapi kenapa parlimen kalah?...Kedudukan pengundi melayu yang menyokong UMNO dan PAS 50/50,faktor undi bukan melayu yang memberikan kemenangan kepada calon-calon,jika undi itu pergi kepada BN maka menanglah,pergi kepada PAS maka PAS menang Parlimen Jerai.

Itu PRU12,UMNO mesti melipatgandakan usaha untuk memulihkan kembali sokongan rakyat,telah pun nampak riak-riak yang datang daripada kaum-kaum yang menolak UMNO/BN rasa gelisah kini,pendekatan yang lebih harmonis perlu dilaksanakan segera.

Apa pun rakyat cukup-cukup menghargai dan mengharapkan kepimpinan Ybh.Dato Hj.Mohd.Suhaimi sebagai KETUA UMNO BAHAGIAN JERAI dapat memimpin UMNO/BN Jerai dengan lebih kemas dan sempurna serta memenuhi kehendak dan aspirasi rakyat dan pengundi.

Dengan adanya YB Sen.Dato Jamil Khir di Kedah dan di Jerai diramalkan proses pemulihan sokongan orang-orang melayu akan lebih terjurus kepada penyatuan melayu itu sendiri.

Gunung Jerai indah menawan,
Dari kaki mencecah laman,
Kepulangan YB Dato adalah idaman,
Jerai kembali dalam genggaman.

Dato Suhaimi Ketua Bahagian,
Fazillah dan Ikmal Timbalan dan naib,
Pimpinan Dato mesti yang terbaik,
Memastikan UMNO tak dapat aib.

Terimakasih kepada semua wargakerja UMNO Jerai yang telah turun padang,memulihkan kembali semangat juang untuk mengukir semula kemenangan.

salakan DAP bersahut-sahutan.........

Selepas menang banyak kerusi parlimen dan kerusi DUN pada pilihanraya ke 12,serta boleh memerintah pulau pinang,DAP yang satu ketika hampir ruyup kini kembali untuk menjuarai kaum cina di malaysia.

Pelbagai isu dibangkitkan untuk kepentingan kaum cina,dengan menjadikan PR sebagai alat DAP terus mengaut keuntungan daripada perpecahan melayu dalam parti-parti politik termasuklah di perak.

GERAKAN adalah rakan BN yang kalah teruk dalam PRU12 pun kadangkala terikut-ikut rentak DAP untuk menuntut hak untuk kaum mereka.

MCA rakan BN yang paling kanan juga mendesak untuk mendapat pelbagai perkara untuk kaum mereka dan ada ketika nya menguriskan hati UMNO yang menjadi tunjang BN.

Kita faham MCA dan GERAKAN untuk melonjak menjadi juara kaum mereka,tapi mereka juga harus ingat,apa yang didesak untuk dapatkan itu ini biarlah secara lebih berhemah serta melihat kepentingan melayu dari aspek yang mana dulu dan yang mana kemudian.

DAP memang terus-terusan akan melontarkan provokasi dalam setiap isu untuk kaum mereka,dah tentu salakan chauvenis ini akan mendapat sokongan kaum mereka tanpa mengira parti .Kaum ini lebih fokus kepada kaum mereka sendiri dalam memperjuangkan sesuatu isu itu.

Dengan perpecahan Melayu,DAP telah memperolihi kekuatan dengan kaum mereka yang bersatu atas satu tujuan,Melayu PAS,PKR yang yakin untuk mempergunakan DAP ternyata akan memusnahkan penyatuan melayu itu sendiri.

Melayu dijadikan alat untuk memulakan sayembara isu yang dibangkitkan,dan kemudiannya akan didesak oleh DAP dan Ngo-ngos serta parti-parti melayu yang lain. Provokasi yang dibuat sampai ada ketikanya pemimpin UMNO pun turut melatah.

Orang-orang melayu masih lagi menggenggam penumbuk politik bersengketa sesama sendiri,berebut jawatan dalam parti sendiri,UMNO dan PAS sering bertelagah pendapat,PKR menjadi racun memusnahkan bangsa sendiri,kaum-kaum yang seangkatan dengan DAP melihat,bertepuk dan melenggok tari ,tersenyum melihat kemusnahan melayu.

Lihat isu-isu terkini,siapa yang akan untung,melayu akan untungkah daripada kekalahan UMNO?...PAS akan kuatkah bila UMNO tewas?...Sedarlah,melayu UMNO,melayu PAS akan hancur jika tiada penyatuan untuk memperkukuhkan ukhwah dan persaudaraan Islam sesama kita.Jangan dibiarkan PKR melacurkan masa depan melayu kepada DAP dan kaum-kaumnya,
Jangan lagi kita lihat melayu dijadikan alat untuk memusnahkan bangsa sendiri,tolaklah pemimpin yang menjadi talibarut kepada usaha menghancurkan melayu

Tuesday, May 19, 2009

PENANTI : BN tak berminat?...

Sah BN tidak bertanding di PRK PENANTI.
DSAI kata pula BN taja calon bebas.
BN nafikan menaja calon bebas.


Rakyat tertunggu-tunggu PRK PENANTI nak tengok UMNO/BN bertanding,tapi dah tau BN tak bertanding,kenapa BN tak mau bertanding?......

Macam-macam cakap yang didengar, ada yang kata BN takut kalah,ada yang kata BN tau dah tak boleh menang buat apa bertanding,ada yang cakap buat malu saja kalau BN bertanding,pelbagai-bagai andaian lah yang dicakapkan.

BN tak bertanding di PRK PENANTI :
Ada baiknya kerana : BN dah tau kenapa PRK PENANTI diadakan,(wakil dari PKR letak jawatan bukannya mati )PRK dimain-mainkan oleh de facto PKR untuk cari calon TKM 1 Pulau pinang.

2- BN merasakan jika turut serta akan bertambah lagilah dakyah dakyah dan fitnah akan dihamburkan oleh PKR dalam pilihanraya tersebut.

3- Lagi pula apa BN rugi ,kerusi tersebut memang milik PKR sejak PRU12 yang lalu,tak bertanding pun tak rugi apa-apa.

4- BN tidak mahu terikut-ikut rentak dan agenda de facto PKR yang cuba mencari populariti dengan asakan pilihanraya kecil untuk mengajak BN bertanding dikawasan yang dimenangi mereka.Apabila BN ikut serta bertanding maka jentera BN akan berkerja untuk tujuan tersebut sedangkan ramai pemimpin BN berada dalam kerajaan dan perlu menjalankan tugas membina negara untuk rakyat,de facto PKR tidak berkerja dalam kerajaan dan tak payah berkhidmat untuk rakyat.

5- BN tidak bertanding tidak bermakna BN kalah,BN cuma tak mahu tertipu dengan agenda politik de fecto PKR yang semakin risau dengan kes mahkamah yang akan muncul nanti,biarkanlah PKR bersorak riang dulu.

6- BN tunjukkan kematangan kerana tidak bertanding di PENANTI kerana dah tahu apa muslihat PRK tersebut diadakan, dah terang lagikan bersuluh,Fairus diarahkan meletak jawatan untuk membolehkan pilihanraya kecil ,tengoklah macamana Datin Wan letak Jawatan sebagai Ahli Parlimen P.Pauh hanya semata-mata nak bagi de facto bertanding untuk jadi Wakil rakyat dan ketua pembangkang di parlimen saja.

7- Tak ada maknanya BN bertanding untuk tujuan yang hanya sekadar mengajak berperang dalam pilihanraya kecil sedangkan kerajaan BN perlu berkerja untuk rakyat dan negara,memulihkan kembali ekonomi serta berusaha membawa kemakmuran kepada rakyat.

8- Biarkan PKR dengan lagak gaya yang sombong,berlari keliling kampong,membawa labu ,terjerit-jerit hingga terlondeh seluar,lepas tu orang kampong pun akan tahulah apa sebenarnya.............

UMNO janganlah kecil hati,tidak bertanding bukanlah bererti UMNO kehilangan pengaruh,UMNO tetap kuat dan kukuh,sabar saja melihat gelagat PKR dan PR yang tengah kemabukan kuasa sekarang ini.UMNO jagalah apa yang telah jadi kepunyaan UMNO,Biarlah PENANTI dan tak usah dinantikan......biarkan...biarkan....biarkanlah..........

Tingkatkan usaha,terus berkhidmat,InsyaAllah UMNO akan gagah semula.

Sunday, May 17, 2009

WAHARROMMU KALO MAKEI SOGHE,WAHALLALLON KALO BOHAGI DUO,

Terdetik sejenak apabila melihat perkembangan politik dalam Parti PAS (PARTI ISLAM seMALAYSIA).

Isu yang hangat diperkatakan sekarang ini berkaitan pemilihan Jawatan dalam PAS pada MUKTAMAR yang akan diadakan JUN ini.

Antara SEDEKAH dan RASUAH, dalam UMNO isu pemberian wang dikatakan politik wang atau rasuah,dalam PAS pula pemberian wang dikatakan sedekah,kalu dilihat cara wang dihulur adalah sama mungkin sebutan saja yang berbeza.
Nah ambik duit ini buat belanja.............
Nah ambik duit ini saya sedekah buat belanja................(sekadar contoh)

Inilah bahananya menepok air didulang,,,,kadang kadang pendekar pun tersilap langkah,,,
ada ketikanya menampar lalat tapi terkena hidung, kata dulang paku serpeh, kata orang diri sendiri yang lebih.

Bila UMNO gah berusaha membasmikan politik wang, dikatakan dalam UMNO memang banyak main politik dengan wang, pelbagai tohmahan dilontarkan kepada UMNO pada setiap kali diadakan pemilihan Jawatan dalam parti.

Terkini,wabak tersebut dah mula menular dan meresap dalam PAS pula,kenapa ye?...kan heboh sekarang ini dalam PAS sudah ada puak-puak, satu puak ulamak dan satu lagi puak erdogan.
Siapakah diantara dua puak ini yang akan bermain dengan wang?...(fikirlah sendiri)

UMNO dah lama berkuasa dalam memerintah negeri dan negara, PAS baru mula memerintah negeri, masih berbulan madu dan ada ketikanya dah mula termabuk dengan gaya dan cara pegang kuasa, biasalah bila ada kuasa,lenggang lenggok pun dah mula berbeza dari dulu.

PAS sekarang ini pula diresapi budaya sekular "erdogan" seperti yang diwar-warkan,kuasa pun ada wang pun banyak,mulalah membantu kepada yang memerlukan,biasalah hulur kepada yang datang untuk memberi undi,sedekahlah katakan...(kalau nak sedekah kenapa tak sedekah kepada penyokong PAS totok yang dikampong-kampong yang susah dan miskin).

Teringat kata-kata seorang ustaz apabila ditanya berkenaan PAS, mace tu la,dale PAS ni bilo dapak kat kito okey la...dapak kat oghe harghee la...waharrommu kalo make soghee...wahalallon kalo bahagi duoo...(haram kalau makan sorang,halal kalau bahagi dua)