Thursday, April 16, 2009

PENANTI : MENANTI

Belum habis penat pasai 2 bukit 1 batang,penanti pula menanti......

Tahun pilihanraya kecil..inilah masaalahnya bila rakyat lepas geram pilih orang dan parti yang bukan pada tempatnya.

YB Fairuz Khairuddin dah letak Jawatan TKM 1 P.PINANG dan letak Jawatan pula sebagai ADUN penanti.

Adakah ini satu helah PKR yang dah ketandusan pemimpin untuk ganti Fairuz sebagai TKM 1 P.Pinang?.......Pilihanraya kecil untuk cari wakil PKR (kalau menang) untuk Jawatan TKM 1.

Kemaruk dan teruja dengan kemenangan di bukit selambau dan ketiadaan wakil rakyat PKR yang berkelayakan dalam DUN P.pinang untuk dilantik sebagai TKM 1 maka PKR kena lah cari wakil lain yang benar benar layak untuk menggantikan Fairuz.

Dah faham sangat,inilah kesannya jika tersalah pilih,masa untuk bangunkan negara untuk mengatasi kegawatan ekonomi terpaksa dihabiskan dengan pilihanraya yang tak sepatutnya berlaku jika pengundi memilih wakil rakyat dari parti yang konsisten dan berkemampuan.

PKR ternyata bukan sebuah parti yang memperjuangkan rakyat tetapi memperjuangkan kedudukan individu,mengapa fairuz perlu letak jawatan?..Fairuz masih sehat walafiat,masih kuat berkerja,ya lah mungkin terpalit cemar kes SPRM,dan muka PKR terlomor arang,maka Fairuz mahu tidak mahu perlu dibuang,apatah lagi ADUN-ADUN PKR yang ada tidak berkelayakan untuk diberikan Jawatan sebagai TKM 1 P.Pinang.

"Jika sesaorang yang dilantik atau dipilih itu bukan pada tempatnya,tunggulah saat kehancurannya" Jelas terbukti nas dan dalil itu benar.

Apa kata rakyat Pulau Pinang?..bagaimana pula kehendak pengundi DUN Penanti?..dah bersuluh walau pun dalam terang,tak kan nak tersesat lagi dalam terang kut.

Apa pun kita tunggu apa yang akan berlaku seterusnya,sebagai orang melayu,berfikirlah dengan waras kerana itulah pelita hati,janganlah kerana taksub pada sesuatu itu maka kita gadaikan masa depan anak cucu kita.

Kalau tidak sekarang bila lagi,inilah masanya untuk orang orang melayu melihat dari dalam diri kita melalui Roh kehidupan kita,siapa kita dan dimana kita,apakah hendak kita biarkan bangsa kita dan generasi kita akan datang diinjak-injak dan dihina?...tak kan kita mampu tersenyum dan gelak melihat bangsa kita diperkotak katikan?..Ingatlah bangsa melayu adalah bangsa yang bermaruah.

Kita sudah tiada masa,bersatu adalah jalan untuk memperkasa dan memperteguhkan bangsa,lupakan sengketa lama dan kembalilah berpadu dan ingatlah yang SATU (ALIF) DUA (BA) TIGA (TA).

Berusahalah membina kebaikan diantara kebaikan untuk mencari yang terbaik dikalangan yang baik-baik demi kekuatan ummah.
Jangan gadaikan masa depan anak cucu kita hanya untuk nikmat yang sementara.
Pasti dan mestikan menjadi Bangsa Melayu yang Agung di bumi ini.Tuesday, April 14, 2009

BERSATULAH WAHAI BANGSAKU MELAYU

Amat terasa kini bila UMNO ditakrifkan tidak kuat oleh kaum kaum lain,terdapat pelbagai tuntutan dan desakan minta itu ini,dapat dirasakan bahawa PM penat jenuh melayani tuntutan-tuntutan kaum tersebut,bagi salah tak bagi bersalah.

Kaum kaum lain kena faham,di bumi Malaysia ini MELAYU masih lagi majoriti,kalau dihitung dalam parlimen,wakil rakyat melayu UMNO + PAS + PKR + PBB ,jika wakil rakyat ini bersatu,melayu boleh ada majoriti membentuk kerajaan tanpa kaum kaum lain.

Hidup UMNO hidup Melayu,ini jelas untuk difahami kerana UMNO adalah pertubuhan pertama melayu yang berjaya merampas TanahAIR ini dari dijajah oleh MU (malayan union) .Kesatuan melayu inilah yang bernama UMNO yang berjaya memerdekakan negara ini.

Setelah merdeka dan memerintah ujudlah perikatan antara kaum untuk memacu bahtera memajukan negara dan UMNO lah yang menjadi nadi penggerak nya.

Hari ini kian terserlah biarpun sebelumnya terdapat pelbagai tuntutan yang dibuat oleh kaum kaum lain yang dikatakan rakan dalam membangunkan negara masih lagi dengan tuntutan dan ugutan berkehendakan itu dan ini.

Selepas PRU12 amat ketara,selepas tewas teruk parti parti komponen BN yang mewakili kaum Cina dan India kurang wakil dalam kabinet,maka pelbagai tuntutan dikemukakan,ada yang dilayan walau pun terpaksa mengorbankan hak yang lain.

Kata orang tua-tua "apabila pokok dah mula condong,bukan saja kera dan lutung yang ragas,kura-kura pun turut mengerabatnya".Nampak jelas apabila komuniti melayu dah semakin parah berpecah belah,maka akan adalah kaum yang akan mengambil kesempatan.

Akan adakah kuasa melayu lagi jika sentiasa berpecah belah?...wahai bangsaku MELAYU dalam UMNO,PAS,PKR dan yang tak berparti,marilah kita lupakan sengketa dan bersatu dengan bermaaf maafanlah,buangkan sengketa politik,kembalilah berpadu,ingatlah yang MELAYU kini kian terhimpit dan tersepit di bumi bertuah ini,marilah kita bersama-sama bangun membela antara satu sama lain,dan ingatlah jika dicubit paha kanan paha kiri juga terasa sakit,sesungguhnya MELAYU ISLAM itu bersaudara dan jangan kita biarkan saudara seagama dan sebangsa dengan kita ini dirobek dan diratah untung nasibnya oleh orang lain.

BERSATULAH MELAYU,MEMPERTAHANKAN AGAMA,BANGSA DAN NEGARA.
KITA SUDAH TIADA MASA........KALAU TIDAK SEKARANG BILA LAGI.

* SOKONG PEKIDA demi AMMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR.
* SOKONG PERKASA demi MEMPERTAHANKAN BANGSA MELAYU.
* SOKONG UMNO,PAS,PKR demi PERPADUAN MELAYU.

" JANGAN DIBIARKAN BANGSA MELAYU MENJADI PENGEMIS DI NEGARA SENDIRI.

DIMANAKAH ANAK CUCU KITA NANTI JIKA HARI INI KITA (MELAYU) TIDAK MAHU BERSATU PADU?....................

NAK KUAT NAK HEBAT NAK TUNJUKLAH

Ada lagi sebutan yang diwar warkan oleh DS Anwar PKR,kali ini kabinet bayangan pula dah.

Kalau PM dah sediakan Kabinet Rakyat,rakyat didahulukan,apa lagi nak ada kabinet bayangan.......Bayangan Gurauan ada lah.

Bayangan kehancuran mula ternampak dimata PKR,bilamana rakyat dapat memahami sepenuhnya apa yang diterjemahkan oleh PM DSNTR dengan Kabinet Rakyat dan semua rakyat dapat merasai nikmat serta menteri-menteri turun kebawah merapati rakyat,kesemua masaalah rakyat dapat diselesaikan,pada masa itu menggelupurlah PKR mencari arah.

Kabinet bayangan ni tak payah lah dok menggigau bila matahari dah naik,nak cari salah BN saja,nak pantau menteri kerajaan konon,lebih baik pantau anak anak buah PKR dulu.

Setakat nak buat retorik dan omongan hasutan untuk tujuan pecah belah dan perintah tak usahlah,rakyat nak kehidupan yang aman damai dengan kemakmuran bukan nak dengar celaan dan maki hamun,untuk apa nak tunjuk kekuatan jika rakyat hidup dalam kesengsaraan.

Jika benar nak tunjuk kekuatan dan kehebatan,AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR,mengapa politik menjadi medan pertempuran dengan pecah belah,mengapa bila ayat-ayat suci AlQURAN dipersendakan tidak dibela?...