Saturday, July 4, 2009

WARISAN PUSAKA UNTUK UMNO

UMNO khususnya bagi Negeri Jelapang padi ternyata amat bertuah kerana masih mempunyai harta pusaka yang cukup bernilai iaitu KESETIAAN dan KETAATAN ahli-ahli UMNO yang diklasifikasikan sebagai ''bloggers".

Bermukim berpaksikan 'keinsafan' ,Berdiri bertumangkan 'semangat',Bergerak bertekadkan 'keikhlasan', Melontarkan hujah berteraskan 'kebenaran',termetrilah kata sepakat secara mutlak bahawa HIMPUNAN KOMUNITI BLOGGERS UTARA yang mencintai UMNO atas semangat perjuangan akan berterusan berusaha memperkukuh dan memperkasakan UMNO dengan lebih giat lagi secara MAYA.

Atas kapasiti bebas dan ikhlas,menegakkan yang HAK dan meminggirkan yang BATIL,berlapikkan dan beralaskan 'niat' serta kesungguhan untuk mengembalikan UMNO kepersada kuasa politik yang unggul di bumi malaysia ini demi maruah Agama,Bangsa dan Negara,maka hayunan langkah 'bloggers' ini tak mungkin akan berpatah balik biarpun diancam dan dikecam oleh lain-lain parti yang tidak sehaluan dengan UMNO.

Kehadiran "Bloggers Hebat" yang menjadi TERAS dan TERAD kepada usaha terbaik ini dijadikan asas pengukuhan maksud tersebut.
Saudara Akramsyah Sanusi turut serta bagi menyuntik semangat moral dan motivasi yang lebih menjuruskan kepada Ilmiah dan professionalisme, dan juga penghargaan tidak ternilai apabila kesemua Bloggers ini mendapat limpahan pengalaman dan Ilmu UMNO sebagai nadi maklumat yang dibagasikan untuk diterjemahkan secara total daripada KETELUSAN bicara Bro Ramli Batu Putih.Sekalong tahniah buat Duke of UMNO,Depakata dan lain-lain Bloggers yang sudi bersama-sama untuk berjuang dalam dimensi maya ini bagi menyedarkan rakyat khususnya Bangsa Melayu/Islam.Tahniah dan terimakasih kepada semua Bloggers yang hadir.

(maaf terlambat untuk posting,ketika penulisan dibuat,kawasan ini dan sekitarnya 'blackout')

Friday, July 3, 2009

MANA INTAN YANG MANA KACA?...

Pertelagahan DAP dan Kerajaan PR(PAS) Kedah yang dah merewang jauh dari dasar Pakatan mereka yang rapuh hanya disebabkan BABI.

Virus H1N1 yang dikatakan selsema BABI ini bukan saja telah membawa wabak penyakit semata-mata,tetapi perlu dilihat sebagai membawa malapetaka kepada Pakatan songsang dari pembangkang yang boleh membawa kepada kemusnahan keharmonian dan perpaduan rakyat.

Dalam PAS, TG Nik Aziz pun tak senang dengan H1 (Hadi) N1 (Nasharudin) pasai nak tubuhkan Kerajaan Perpaduan,hinggakan melalut-lalut gesa Timbalan Presiden PAS masuk UMNO kalau nak juga kerajaan Perpaduan.

B.A.B.I juga adalah singkatan yang digelarkan kepada Brother Anwar Bin Ibrahim,defacto PKR yang rakyat sedia maklum merupakan seorang yang kononnya berjuang untuk kepentingan rakyat tetapi lebih mementingkan kekuasaan dengan menghala senjata politik kepada 'Pecah dan Perintah' untuk terus berkuasa serta bertembokkan demonstrasi jalanan memecah perpaduan rakyat.

Kini kerana BABI juga,cina DAP Kedah dah keluar dari Pakatan Rakyat kerajaan PAS Kedah,
macam-macam perkara yang diungkitkan,jenuh MB Azizan dok kelepiag.

Nampak tak bahana BABI?...Itu cuma sekadar untuk kita MELAYU/ISLAM renungkan,masih banyak lagi persoalan pasal BABI ini untuk diterjemah,sebab tu lah Islam mengharamkan BABI.

Melihat situasi ini amat wajarlah kita memahami dengan sesungguhnya,bahawa kemelut politik ini dan wabak H1NI (selsema BABI) yang berlaku kini merupakan satu ujian daripada Allah Taala sebagai peringatan untuk umat Islam supaya insaf,sedar dan berfikir tentang kesilapan yang dilakukan.

Mari kita renungkan :-
Mungkinkah peristiwa ini disebabkan.........
1- Kesilapan PAS berkawan baik dengan chauvenis DAP untuk memusnahkan UMNO?...
2- Kelakuan luar tabie daripada golongan Islam yang bergelar pemimpin?...
3- Rakyat memberi kuasa untuk memerintah secara Islam kepada PAS tetapi disalahgunakan
untuk memecahbelahkan perpaduan ummah?...
4- Ulamak dalam PAS lebih tertumpu kepada kekuasaan politik duniawi daripada
mengutamakan seruan Allah yang terkandung dalam Quran dan Hadis?...
5- Kesilapan pimpinan UMNO dalam mentadbirkan Agama dan Bangsa?...
6- Kealpaan rakyat dalam memilih pemimpin serta didorong oleh ketaksuban,tamak,dengki
sesama sendiri?...
7- Apakah negara Islam ini dijadikan cagaran politik untuk berkuasa dengan memberikan
peluang kepada bukan Islam melebihi daripada orang Islam?...
8- Terlalu banyak kemungkaran dilakukan dimuka bumi ini serta ukhwah dan daulah Islamiah
makin dipinggirkan oleh pemimpin-pemimpin Islam?...
9- Dan mungkin ada pelbagai perkara yang tidak diketahui umum yang hanya
Allah Subhanahuwataala saja yang Maha Mengetahui ?...

" Apa yang pasti dapat diandaikan kemelut yang berlaku ini mesti dipandang secara logik dan nyata,bahawa ada sebab yang menyebabkan sesuatu itu terjadi dan sebagai Umat Islam hendaklah kita sedar dan insaf serta bertakwa kepada Allah s.w.t. Sebagai rakyat yang berbangsa melayu hendaklah kita mengambil iktibar bahawa politik yang tidak diuruskan dengan baik dan sempurna boleh merosakkan keseluruhan jentera kerajaan yang memacu pembangunan sahsiah rakyat dan negara".

Berfikirlah dan renung-renungkanlah........

Wednesday, July 1, 2009

PKR/DAP mula GELABAH GEDEH.....

Pemuda PAS mengajak Pemuda UMNO mengadakan WACANA bagi menggantikan DEBAT yang diusulkan oleh TG Nik Aziz.

WACANA tersebut dapat difahami sebagai usaha kesinambungan untuk Kerajaan Perpaduan yang telah ditolak oleh PAKATAN RAKYAT,ini menyebabkan pimpinan PKR dan DAP saling terkeliru dan lebih tepat lagi '
gelabah gedeh' bila cadangan WACANA itu datang dari Pemuda PAS -Ust.Nasruddin Tantawi.

PKR /DAP adalah petualang yang menggagalkan usaha perpaduan melayu/Islam ini masih belum boleh duduk diam,nampak gayanya agenda besar defacto mereka akan tersekat lagi biarpun UMNO yang dituduh dengan tohmahan,fitnah dan sebagainya.

Andaian mudah,apabila ada usaha yang baik kearah perpaduan samaada dari segi Kerajaan ataupun rakyat,jika ada pemimpin melayu yang tidak boleh menerimanya secara langsung maka amat wajarlah pemimpin melayu tersebut dinilai sebagai egen perosak penyatuan dan perpaduan bangsa melayu dan wajar diketepikan.

Usaha yang dilakukan oleh Pemuda PAS dengan mengajak Pemuda UMNO perlu dilihat secara positif,bangsa melayu/Islam perlu insaf bahawa masa untuk berpecah belah telah berakhir,amanah dan tanggungjawab sebagai khalifah dimuka bumi ini wajib disempurnakan dengan penyatuan ummah dan bangsa melayu ,semoga WACANA yang diusahakan itu dilaksanakan dengan berpandukan Quran dan Hadis.

Pemuda PAS mesti berani dan jujur dalam usaha ini,ketepikan songeh dan rungutan puak-puak PKR dan DAP,anggaplah mereka-mereka itu golongan yang lebih mementing darjat dengan meng'kerbau'kan rakyat,berilah peransang dengan keilmuan agama kepada rakyat dan sedarkan serta insafkan bahawa umat Islam berbangsa melayu ini perlu bersatu demi persaudaraan sesama Islam serta kekuatan sahsiah membina negara.

Monday, June 29, 2009

PUTERI UMNO JERAI MENGORAK LANGKAH PERKEMAS PARTI...


Puteri UMNO Jerai ,Hasfizatulnisah Mat Isa bersama seramai 80 Puteri UMNO dalam DUN Gurun telah menyertai Program sepetang bersama pemimpin bertujuan mengukuhkan hubungan antara pemimpin UMNO/BN di Parlimen Jerai.

Program silatulrahim ini dijalankan untuk mendekatkan pemimpin UMNO/BN dengan rakyat setempat sebagai persediaan menghadapi pilihanraya,aktiviti ini juga dijalankan dengan penuh mesra bertujuan memberikan kefahaman jelas kepada golongan muda berkaitan politik UMNO serta menemukan Pemimpin-pemimpin UMNO/BN Jerai dengan rakyat diakar umbi.

Program yang diadakan di Dewan UMNO Kampong Jeniang itu turut dihadiri oleh YB.Dr.Leong Yong Kong ADUN Gurun,Dato mohd.Suhaimi Hj.Abdullah, Ketua UMNO Bahagian Jerai, Hj.Fadillah Hj.Ali,Timbalan Ketua UMNO Jerai,Sdr.Ahmad Ikhmal,Naib Ketua serta beberapa orang AJK Puteri dan AJK UMNO Bahagian Jerai serta masyarakat setempat.