Saturday, March 6, 2010

SEMBOYAN HALILINTAR ?...KEH..KEH..KEH..

Tu dia aihhhhhhhh..........gerun dengag SEMBOYAN HALILINTAR KE PUTRAJAYA....


Rasa- rasa dari tajuk tu boleh diandaikan dengan macam-macam,atau berdentum guruh dilangit,kilat sabung menyabung,hujan tak turun juga.


Itulah PKR, Selepas satu persatu Ahli Parlimennya lari dan terbaru YB Zul pula kena pecat,maka nak larikan diri dari kepongan persoalan kemelut dalaman PKR,buatlah sesuatu GIMMICK untuk nak kelabu mata rakyat,kononnya misi membuat perubahan untuk rakyat.


Pak kaduk pun kalau ujud dizaman ini akan gelak besar tengok sandiwara pak lawak yang cuba digembar gembur oleh pimpinan PKR.Tergelak bukan kerana apa cuma sekadar tengok lawak bodo yang dipertontonkan,mana tak nya kalau setakat nak bersimbolik dengan igauan disiang hari ada hati nak tawan Putrajaya,selama ujudnya PKR ,rakyat mana yang dibela dan diubah nasibnya?...kwang..kwang..kwang...terus gelak tergolek-golek pak kaduk.

Rakyat dah sedar atas kesilapan dalam PRU12 kerana terpengaruh dengan dakyah dan propaganda PKR...apa yang rakyat dapat dengan memberikan kemenangan pada calon-calon PKR...tidak ada satu faedah pun,sebaliknya rakyat ditipu dan diheret dalam sengketa nafsu dari sifat tamak PKR,rakyat masih bernasib baik kerana dengan izin Allah S.W.T ,UMNO dan BN tetap berjuang untuk membela rakyat Jelata,nak harapkan PKR alamat punah jahanam segala apa yang ada,jangan-jangan rakyat pun Puak-puak ni gadai.

Lihatlah wahai rakyat malaysia,puak-puak ni tengah kelam kabut dah ni,Ahli Parlimen depa pun dah tak percaya kat depa dah,wahai orang-orang melayu...jangan didengar akan dakyah puak-puak dan talibarut PKR yang cuba menjahanamkan melayu dibumi ini,marilah kita bersatu dibawah panji-panji UMNO yang nyata dan jelas arah perjuangannya dalam membela rakyat,tolak PKR ke gaung ke,kedasar laut ke,yang penting kita berkerjasama ,jangan suka-suka bagi peluang lagi dengan PKR ni.

JUARA RAKYAT adalah platform terbaik UMNO untuk menjaga dan membela rakyat,PKR dan parti yang lain dah mula nampak gusar,UMNO mampu dan berjaya memulihkan keyakinan rakyat,sekarang ni depa dah nampak peluang depa dah malap,kita padamkan terus api dendam mereka,kuburkan.Wednesday, March 3, 2010

PATUTKAH MAHFUZ GANTI AZIZAN SEBAGAI MB KEDAH?..

ANTARA DUA DEPA NI SAPA AGAKNYA YANG BETUI-BETUI LAYAK JADI MB KEDAH ?

YAB DATO SRI USTAZ AZIZAN rakyat KEDAH dah tau peel dan cara pimpinan dia,banyak yang dia cakap tak tau dari yang tau.

YB DATO MAHFUZ ,dia ada tulis,Pemimpin yang baik,tahi manusia pun boleh diproses jadi benda berguna.(Tapi setakat la ni ada dua pemimpin yang jangankan nak proses tahi manusia jadi benda berguna,nak proses tahi binatang jadi baja pun tak boleh dibuat,kalau nak cakap saja nak buat tak reti lebih baik bela burung tiong.)

Mahfuz dok kata kat sapa tu,kata kat MB Kedah ka?...Rasanya Ustaz Azizan kena jawab ni,kut-kut nanti orang kata pula MB Kedah tak tau buat kerja...

Kalau kat kedah MB tak tau buat kerja,camna lak kat kelantan?...TGNA pandai ka buat kerja sebagai pemimpin negeri?...tengok jo wehhhhh....

Try bagi kat mahfuz pula jadi MB Kedah,agak-agak boleh ka dia tadbir dan pimpin kedah ni?...atau kedah ni akan jadi negeri pengeluar barangan dari tahi manusia?...

Dok nampak la ni mahfuz pun dah hilang arah kut...sebab sorang demi sorang kawan baik depa di parlimen keluar parti jadi ahli parlimen bebas,tak pun ada hati nak mengurat nak jadi MB Kedah,al maklumlah...dah rasa hebat la ni.

Apa pun kita kena tabikkk juga kat mahfuz sebab dia nak jadi pemimpin yang boleh menjadikan tahi manusia barangan dagangan.


Tuesday, March 2, 2010

PAS TAK HERAN KEDAH DAPAT KAT BN...
GAMBARAN CARROT JIKA PAS KEDAH TEWAS DALAM PRU 13 DI KEDAH.SEKUJUR TUBUH ATAS USUNGAN DALAM PUSARA TANPA NISAN.

Bila dapat keizinan untuk berkuasa,rakus dan lupa pada MASA SUSAH,masihkah kita ingat suatu ketika dulu PAS dengan sombongnya menuduh UMNO kafir,kini PAS dah dapat kuasa di KEDAH,apa usaha PAS untuk rakyat kedah ?...mengapa dasar pentadbiran yang digunapakai oleh BN dulu digunapakai oleh PAS juga kini?....(kata dulang paku serpih,kata kat UMNO,PAS yang lebih) 2 X 5 dan 5 X 2 = serupa kut?...