Saturday, March 28, 2009

PERHIMPUNAN AGONG UMNO : TUN DR.MAHATHIR PEMULIH SEMANGAT

Sedang menghayati ucapan Timbalan Presiden UMNO yang baru Tan Sri Muhyiddin,tiba-tiba skrin memaparkan ketibaan Tun Dr.Mahathir dan Tun Dr.Siti Hasmah,bergema sorakan dalam dewan merdeka mengalu-alaukan kehadiran TUN dan Isteri.

Seperti kata TS Muhyiddin kehadiran Tun membawa makna yang cukup tepat untuk difahami oleh perwakilan UMNO dan seluruh masyarakat melayu.

Tun teramat sayangkan UMNO kehadirannya petanda baik yang Tun akan kembali kepangkuan UMNO .Presiden UMNO Dato seri Najib pasti menjemput Negarawan seperti Tun dan Pak Lah berganding bahu memulihkan kembali UMNO .

Ahli-ahli UMNO yang masih keliru dan terasahati serta yang telah lemah semangat,marilah kita sama-sama bingkas bangun dan kembali bersama-sama Tun Dr.Mahathir membina kembali kekuatan UMNO yang di terajui oleh Presiden baru YAB Dato Seri Najib dan Timbalan Presiden Tan Sri Muhyiddin menyokong dan berpadu sebagai ahli yang setia dengan semangat juang yang tinggi.

Suntikkan semangat Tun akan memulihkan UMNO dan UMNO akan menjadi lebih gagah selepas ini,yang pastinya kehadiran TUN bergandingan dengan PakLah sebagai negarawan membantu DS Najib sebagai Presiden UMNO akan berupaya mengugat isu-isu yang dimainkan pembangkang.

UMNO KAN GAGAH DI NUSANTARA.

Thursday, March 26, 2009

PEMILIHAN MKT UMNO : PERWAKILAN MATANG

Keputusan dah pun di ketahui,TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN menang Jawatan Timbalan Presiden UMNO.

Naib-naib Presiden yang menang seperti yang dijangkakan 1) YB DATO SRI DR.AHMAD ZAHID HAMIDI 2) DATO SRI HISHAMUDIN TUN HUSSAIN 3) DATO MOHD.SHAFIE AFDAL.

Majlis Tertinggi terdapat banyak pemimpin dikalangan YB YB yang menang,tak dipertikaikan mereka yang menang itu terdiri daripada mereka yang lantang bersuara di parlimen.

Sebagai rakyat marhaen kita wajar berbangga dengan kemenangan pemimpin-pemimpin tersebut kerana apa yang kita doakan termakbul,kita nakkan pemimpin yang berani,pemimpin yang tidak dicucuk hidung.

Dapat kita simpulkan keputusan Pemilihan MKT UMNO senada dengan kehendak rakyat yang mahukan perubahan,hanya 2.3 kerat saja legasi Pak Lah yang menang MKT yang lain kalah.

Perwakilan UMNO yang datang dari Bahagian Bahagian seluruh negara begitu matang serta memahami kehendak akar umbi UMNO,mesej rakyat dapat difahami dengan jelas serta diterjemahkan melalui undi mereka.Tahniah buat kesemua perwakilan UMNO dalam pemilihan MKT.

Berbeza dengan perwakilan pemuda,ya lah orang muda,masih KANYAQ lagi,masih tak memahami kehendak ahli akar umbi,yang mereka faham RM,sebab tu lah keputusan tak seperti yang diramalkan oleh kebanyakan ahli dan rakyat di akar umbi.Keputusan pemilihan KETUA PEMUDA UMNO amat mengecewakan rakyat dan ahli UMNO di akar umbi,mesej pemuda UMNO akar umbi tidak diterjemahkan oleh perwakilan pemuda dengan sebaik baiknya.

Apa pun sebagai ahli yang sayangkan parti UMNO berpuashati dengan keputusan pemilihan MKT UMNO,WANITA SERTA PUTERI kecuali PEMUDA.
iNGATLAH DAN BERWASPADALAH......BARISAN KEPIMPINAN PEMUDA YANG ADA SEKARANG AKAN MANAMBAHKAN LAGI LIABILITI UMNO kecuali YB RAZALI IBRAHIM yang menang NAIB KETUA PEMUDA.

TAHNIAH untuk Presiden YAB DSR NAJIB,Tim.Presiden YB TS MUHYIDDIN,Naib-naib Presiden YB DS HISHAMUDIN YB DS DR,ZAHID YB DATUK SHAFIE AFDAL dan AHLI MKT yang menang terutamanya YB TAJUDDIN,YB BUNG MUKHTAR,YB DATO FUAD,YB SAIFUDDIN,YB DATO NOH dan lain lain lagi.

Ahli UMNO dan rakyat menanti dengan penuh harapan khidmat yang akan diberikan oleh barisan Kepimpinan baru MKT UMNO ini,jangan mengecewakan lagi harapan akar umbi,kembalikan UMNO sebagai tunjang kekuatan pemerintahan Negara demi AGAMA,BANGSA DAN NEGARA.

Wednesday, March 25, 2009

PEMUDA UMNO: YANG BERSALAH....MENANG

Rasa terpanggil untuk membicarakan perihal pemilihan Jawatan Ketua Pemuda UMNO yang berlangsung kelmarin 25 march 2009.

Kemanakah halatuju Pemuda UMNO?...
Hukuman LEMBAGA DISIPLIN UMNO tidak jelas,calon bersalah diberikan amaran,boleh bertanding dan menang pula.

Perwakilan 304 orang telah mengundi YB Khairy,kenapa?....mesti ada sebab yang tersurat dan yang tersirat.

Akar umbi Pemuda UMNO jelas mahukan Dato Mukhriz untuk Jawatan Ketua Pemuda.

Yang menentukan kemenangan calon UMNO untuk BN dalam pilihanraya bukannya perwakilan yang mengundi YB Khairy sebagai Ketua Pemuda UMNO.

akar umbi yang merasai getir akan menterjemahkan dalam pilihanraya ke 13 nanti dengan menolak calon UMNO dan BN.

Jelas,sudah terang lagi bersuluh,suara akar umbi dalam UMNO tidak dipedulikan oleh perwakilan,mungkin kerana LABA,mereka-mereka ini menidakkan kehendak akar umbi dan membiarkan ahli UMNO mendapat BALA.

Atau adakah UMNO sudah tidak lagi releven untuk membela nasib Bangsa Melayu dan ahli ahli yang marhaen?......atau para perwakilan sudah tidak lagi pentingkan sokongan ahli akar umbi dalam perjuangan UMNO ?.......

Beberapa panggilan dan SMS dari rakan rakan UMNO akar umbi terlalu kecewa dengan keputusan yang telah dibuat perwakilan,ternyata apa yang dirungutkan ada kebenarannya.Mana mungkin orang yang didapati bersalah mengamalkan POLITIK WANG yang di berikan amaran tetapi masih di undi oleh perwakilan,ternyata kuasa wang lebih kuat daripada kuasa pemikir rasional dan perwakilan tidak ada keupayaan untuk berfikir dengan sempurna dengan mengenepikan calon berwibawa yang mampu memperkuatkan UMNO demi survival melayu.

Apa akan berlaku selepas ini?...akan tersaksilah kekalahan demi kekalahan BN dalam pilihanraya di 2 bukit dan satu batang yang akan diadakan pada 7 april nanti.Ahli UMNO akar umbi terlalu muak dan meluat dengan gelagat pemimpin UMNO,Kekecewaan ini akan merebak dan sudah pasti akan merebahkan UMNO/BN dalam pilehanraya nanti.

$$$$$$$$$$$$$UMNO BUKAN LAGI PARTI SURVIVAL MELAYU$$$$$$$$$$$$$$$$$