Saturday, November 28, 2009

PKR masih teringin nak menggatai di KEDAH...

Gah dah orang dok bercakap PKR saja hemoi dengan PAS,PAS masih senyum simpoi tengok gelagat pimpinan Kedah.

Punyalah nak ambik hati PAS,PKR buat Konvensyen kat Dewan Insaniah disember ini,dengar kata defacto depa akan bagi amanat penting dan nak bagi tip pada pimpinan PKR Kedah yang la ni nampak semakin mudah dah untuk PAS ratah.

Aidil Adha disambut dengan banyak korban lembu ditempat-tempat yang pimpinan PKR buat,dengar kata lembu-lembu tersebut dapat hasil dari pau mana-mana syarikat yang berurusan dengan pimpinan PKR Kedah,betui ka tak betui tak tau pula.

Lembu-lembu yang dibagi untuk buat korban tu bukan apa sekadar nak tunjuk kat PAS dikawasan-kawasan tertentu saja bahawa PKR pun boleh buat korban lembu walaupun PAS tak hulur bantuan,camtulah cerita yang didengar dari mulut orang kuat PKR sendiri.

Pemimpin PAS pula dengar habar la ni depa dah tak kisah sangat dengan PKR,depa dok takut kat UMNO Kedah yang semakin hari semakin diminati golongan muda,PKR bagi depa masuk tak tambah keluar pun tak kurang untuk akan datang,la ni depa layanlah sat,tapi kalau PKR Kedah nak menggatai lebih-lebih depa garu sendirilah.

Sememangnya PKR ni bernasib baik saja di kedah,kalau dulu UMNO tak bercelaru jangan haraplah depa nak dapat tempat di kedah ni,PAS sedar dan rakyat semua pun sedar perjuangan PKR ni sekadar menangguk diair keruh saja,ramai pemimpin PKR terdiri daripada sakibaki pemimpin UMNO yang dah reject dan tak laku,bila dok dalam PKR depa jadi juaralah sebab berketuakan DSAI,nanti la masa depa nak ruyup dah ni.