Saturday, November 21, 2009

PKR semakin HANGIT di KEDAH...

Itu berita terkini yang dapat dan sempat diperolehi dari sumber-sumber yang telah terasahati dari PKR Kedah,nyata dan benar bahawa PKR Kedah menerima layanan yang tak sepatutnya dalam pimpinan PAKATAN RAKYAT di Kedah.

Program dan aktiviti politik yang dirancang kesemuanya dan banyak dimonopoli oleh kepimpinan PAS yang menerajui Kedah ketika ini,PKR hanya menyertainya saja sedangkan kepimpinan PKR Kedah gah dan berjenama serta berprotokol namun ianya sekadar cukup untuk meramaikan majlis dan yang lain habis disapu oleh PAS.

Jelas terang lagi bersuluh,ada pimpinan PKR dah mula tawarhati bukan saja dengan PR tapi dengan kepimpinan PKR negeri juga,mana tidaknya...ada Ketua Cabang PKR yang tak sebulu sesama mereka,asyik-asyik depa yang dok dinegeri saja yang kaut,kita yang dok dicabang dan ranting hanya tunggu dan tengok saja apa yang depa buat...awat kita tak layak ka?...itu sebahagian rungutan yang didengari.

Krisis keyakinan dalam PKR dah semakin membara la ni,pilih kasih juga berlaku dalam pimpinan negeri,ada yang diatas diagungkan,yang pertengahan disisihkan yang bawah mengelupurlah kekeringan,yang bertaring menokak ganas,yang tak bergigi pun melulog sakan,Datuk Ir.Zamri dan Datuk Johari Abdul pun tak boleh nak buat apa dah hinggakan de facto depa syor mana-mana Cabang PKR yang nak peruntukan mesti perbanyakkan aktiviti dan jadi Juara masyarakat untuk negeri kedah.

Rakyat pun dah tau mainan politik PKR ni,tapi dek kerana dah tak dak tempat lain yang nak cari untung sabut maka tumpang sekakilah dalam PKR tapi pi mai pi mai nam tolak nam juga.
PKR kedah la ni ibarat menumpang dilepau rumah PR yang diterajui PAS,nak makan pun kalau PAS tak pelawa alamat kebulur lah,PAS pula ajak-ajak ayam saja,PAS mendahulukan ahli-ahlinya ,sisa yang tak habis baru nak bagi kat PKR,sebab tu la ni banyak anggota PKR yang cempera rata sebab makan pun tak cukup,nasib baik banyak juga kerusi parlimen yang PKR menang,kalau tidak terus kebulurlah.

PAS menang pun pada PRU12 lalu bukan kerana PKR kuat,PKR memang menumpang PAS untuk menang,namun berdasarkan perkembangan terbaru ini amat sukar untuk PKR mengekalkan kerusi yang depa menang di Kedah,pengaruh PKR dah makin merosot,rakyat dah mula sedar yang PKR ini ujud semata-mata nak kacau rakyat saja sebab tu PAS pun dah tak mau ambik kisah dengan PKR kedah la ni.

Parti PKR di Kedah bagaikan melukut ditepi gantang bagi PAS, ada dengan tak ada sama saja,PAS boleh menang walaupun tanpa PKR,majlis pimpinan negeri PKR Kedah pun tak berupaya nak mempengaruhi pentadbiran PAS malah ustaz Azizan pun tak heran kat depa,maka berkokoklah depa depan rakyat minta itu ini kat PAS hanya sekadar nak nyatakan bahawa depa boleh bagi pada rakyat,tapi semuanya sekadar politik nak lepas tangan saja kerana apa yang pemimpin PKR minta PAS Kedah tak layan pun.Tak heranlah Setiausaha Agung PKR buat kenyataan bahawa PKR Kedah akan menegur pentadbiran Kerajaan PR pimpinan PAS di Kedah. PKR dah Kacau dan kacaulah sampai hangit.